Прощання з Капрановим та затримання агента, що готував замах на Зеленського. Головне за 18 квітня

Прощання з Капрановим та затримання агента, що готував замах на Зеленського. Головне за 18 квітня
фото: eurosolidarity.org

У Києві українці попрощалися з відомим публіцистом, письменником та громадським діячем Дмитром Капрановим, який помер 16 квітня у віці 56 років.

Польща викрила російського агента, який планував замах на Зеленського, суд дозволив конфіскувати активи екс-президента «Мотор Січі», в Києві попрощалися з Дмитром Капрановим. «Главком» склав добірку новин 18 квітня, щоб ви були в курсі головних подій:

Суд дозволив конфіскувати активи екс-президента «Мотор Січі»

Сьогодні, 18 квітня, Вищий антикорупційний суд України (ВАКС)  задовольнив позов Мін'юсту про притягнення до входу державних активів екс-президента «Мотор Січі» В'ячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка.

Відтак у дохід держави стягнуто корпоративні права десятка юридичних осіб, серед яких 100% страхової компанії «Мотор-Гарант», Вінницький авіазавод, ТОВ «Вертольоти МСБ», Мотор-Банк, 74% фірми «Жекон». СК «Мотор-Гарант» наприкінці грудня втратив усі ліцензії на надання фінансових послуг через санкції проти Богуслаєва, а Вінницький авіазавод уже де-факто переходить під контроль держави й переданий в управління раніше націоналізованого «Мотор Січі». Мотор-Банк, за умовами меморандуму з Міжнародним валютним фондом, потрібно буде передати у Фонд гарантування вкладів.

Польща викрила російського агента, який планував замах на Зеленського

Українські та польські спецслужби викрити й можливо затримати агента Росії, який допоможе підготуватися до замаху на президента Володимира Зеленського.

Задумом громадянина Польщі був збір і передача інформації Росії про безпеку аеропорту Жешув-Ясенка. Це мало, серед іншого, допоможе російським спецслужбам спланувати можливий замах на президента України Володимира Зеленського під час його перебування на території Польщі.

Співробітники СБУ та українські прокурори поінформували польські колеги про можливе скоєння замаху та передали їм ключові докази в цій справі.

У Києві попрощалися з Дмитром Капрановим

У Києві українці попрощалися з відомим публіцистом , письменником та громадським діячем Дмитром Капрановим, який помер 16 квітня у віці 56 років. Відспівали автора у Михайлівському золотоверхому соборі, після чого тіло повезли на Байкове кладовище.

Під час служби на «Українському радіо» також ішов радіофільм «Дмитро Капранов. Медитативний вальс». Як завершити брат-близнюк Дмитра Віталій Капранов, причиною смерті стали проблеми з серцем. Прощання протягом приблизно трьох років.

СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Правоохоронці затримали помічника народного депутата Нестора Шуфрича , який фінансував Росгвардію в Криму. Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого прогнозують у фінансуванні Росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

За матеріалами справи, зловмисник відповідав за юридичні аспекти обладнання. таким чином, він займався викладанням договору із структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

Усього за три місяці на рахунки окупантів було переведено понад пів мільйона російських рублів. Призначення платежів – надання «послуги воєнізованої охорони» об’єктів народного депутата України на території півострова.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: