Макрон заявив, що нічого не знав про візит Павла Дурова до Франції

Макрон заявив, що нічого не знав про візит Павла Дурова до Франції
Французький президент не знав про приїзд засновника Telegram
фото з відкритих джерел

Макрон заявив, що не планував зустрічатися з Дуровим

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він не знав» про візит засновника месенджера Telegram Павла Дурова до його країни і не планував зустрічатися з ним. Про це пише Reuters.

«Я абсолютно не знав про приїзд пана Дурова до Франції, і це цілком нормально, тому що я не знаю про приїзди та від'їзди громадян з усього світу, незалежно від того, мають вони французьке громадянство чи ні», – заявив Макрон на пресконференції у четвер під час дводенного візиту до Сербії.

Раніше газета Le Canard enchaîné повідомляла, що Дуров сказав поліцейським, які заарештували його при виході з літака, «що його чекають на вечерю з Еммануелем Макроном».

Водночас французький президент заявив, що не збирався зустрічатися із засновником Telegram.

Як зазначає Reuters, Макрон підтримав рішення Франції у 2021 році надати Дурову французьке громадянство за рідкісною процедурою для високопоставлених осіб.

«Це частина стратегії, яка дозволяє жінкам і чоловікам, будь то митці, спортсмени чи підприємці, коли вони докладають зусиль для вивчення французької мови і розвивають багатство, інновації... отримувати французьке громадянство», – казав президент.

Нагадаємо, Дурова було затримано у Франції 24 серпня після приземлення в Ле-Бурже. Як заявила прокуратура Парижа, його підозрюють у причетності до скоєння 12 злочинів: усі вони пов'язані з використанням Telegram. Зокрема, згадувалося про проведення через нього незаконних транзакцій, використання платформи шахраями.

Я повідомлялося, засновник месенджера Telegram Павло Дуров звільнений під судовий нагляд у Франції. Дурову було висунуто обвинувачення. Йому заборонено залишати територію Франції, а також необхідно двічі на тиждень з'являтися в поліції.

До слова, за інформацією The Wall Street Journal, у 2018 році президент Франції Еманюель Макрон зустрічався із засновником Telegram Павлом Дуровим за ланчем. Під час зустрічі лідер Франції пропонував бізнесмену перенести штаб-квартиру месенджера до Парижа. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: