У більшості областей введені екстрені відключення світла (оновлено)

У більшості областей введені екстрені відключення світла  (оновлено)
ДТЕК поінформував про екстрені відключення в Києві, Київській області, на Одещині, Дніпропетровщині та Донеччині
ілюстрація: ДТЕК

В енергосистемі України триває важка ситуація після обстрілів РФ 

У неділю 2 червня через важку ситуацію в енергосистемі України введені екстрені відключення світла в Києві та області, а також у ще низці регіонів. Про це повідомляють ДТЕК та обленерго.

ДТЕК поінформував про екстрені відключення в Києві, Київській області, на Одещині, Дніпропетровщині та Донеччині.

Енергетики наголошують, що важка ситуація в енергосистемі після обстрілів РФ триває.

«За вказівкою «Укренерго», застосовуються екстрені відключення. Енергетики по всій країні роблять усе можливе, щоб стабілізувати ситуацію. Якщо у вашій домівці є світло, будь ласка, споживайте його розумно. Це сильно допоможе енергосистемі», – закликає ДТЕК.

Водночас, за даними обленерго, на території Сумської області введені графіки аварійних відключень (ГАВ). Така ж ситуація і в Полтавській, Черкаській, Миколаївській та Чернігівській областях. В останній аварійно відключено 42 339 абонентів.

Оновлено о 10:14. Гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко повідомив, що екстрені відключення введені по всій країні, а графіки не діють.

«Є сподівання, що через пару годин увійдемо в графіки», – додав він.

Оновлено о 12:07. Екстрені відключення електроенергії скасовані.

Водночас «Укренерго» зазначає, що з 9:00 протягом всієї доби для промислових і побутових споживачів по всій Україні, крім Волині, Закарпаття та Львівської області діють аварійні відключення.

Нагадаємо, що в ніч проти 1 червня понад три години в Україні тривала повітряна тривога, що була пов'язана з атакою ракет і БпЛА. Зокрема, під час неї у Вінниці було чутно вибух. Також у Київській області працювали системи ППО, а в Запоріжжі лунали вибухи.

Унаслідок нічної атаки на Вінниччину через падіння уламків зайнялася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури. Також окупанти атакували ракетами і дронами енергетичну інфраструктуру Дніпропетровщини. Крім того, шість крилатих ракет влучили у три обʼєкти критичної інфраструктури у Львівській області. Пошкодження інфраструктури є також і на Івано-Франківщині.

Загалом у ніч проти 1 червня Росія атакувала енергооб'єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: