Стало відомо, хто допустив російських пропагандистів на Саміт миру

Стало відомо, хто допустив російських пропагандистів на Саміт миру
Подію висвітлюють близько 500 журналістів з усього світу
фото: glavcom.ua

Свою жорстку позицію продемонструвала нейтральна щодо російсько-української війни країна

На Саміт миру у Швейцарії зʼїхалося близько 500 представників ЗМІ зі всього світу. При цьому, тут є і російські журналісти. Як передає кореспондент «Главкома», присутні такі медіа: «РИА Новости», ТАСС, «Коммерсант», «Медуза» та «Дождь».

Допуск цих медіа, як з'ясувалося згодом, це була позиція Швейцарії – нейтральної сторони у російсько-українській війні.

«Це була жорстка позиція Швейцарії (щодо участі російських ЗМІ – «Главком»), – розповів представник української делегації.

Нагадаємо, що 15 −16 червня у Швейцарії відбувається історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. Участь у ньому беруть лідери понад 100 країн та світових організацій, які об'єдналися, щоб знайти шляхи досягнення стійкого миру в Україні та за її межами. На саміт запрошені усі країни світу, окрім країни-агресорки Росії.

Раніше Швейцарія зафіксувала збільшення кількості кібератак та дезінформації напередодні Саміту миру.

До слова, у спільній заяві за підсумками Глобального саміту миру, організованого Україною, який відбудеться 15 −16 червня у Швейцарії, не буде заклику до негайного виведення російських військ з території України.

Зазначимо, що російський диктатора Володимир Путін напередодні Глобального саміту миру озвучив нові умови миру. МЗС України вже відреагувало на ці заяви.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: