Посол Німеччини висловився щодо перемовин України з РФ

Посол Німеччини висловився щодо перемовин України з РФ
фото: Reuters

Александер Граф Ламбсдорф: «Операція українських захисників у Курській області змушує Росію нервувати»

РФ не пом'якшує вимоги щодо перемовин. Німеччина не спосерігає готовність РФ до мирних перемовин з Україною. Кремль продовжує висувати завищені вимоги. Відповідну заяву зробив посол Німеччини в Росії Александер Граф Ламбсдорф, передає DPA.

За його словами, коли російський диктатор Володимир Путін висуває умови для початку переговорів, які передбачають виведення українських військових із чотирьох областей, «стає ясно, що за цим не стоїть жодної серйозності».

«Наразі російська сторона не демонструє жодної готовності до переговорів, але наполягає на завищених попередніх умовах», – зазначив німецький дипломат.

Він переконаний, одного дня Росія має зрозуміти, що такою війною вона досягає набагато менших результатів, ніж ставила перед собою, і що завдає собі серйозної шкоди на міжнародному рівні.

Ламбсдорф додав: «Операція українських захисників у Курській області змушує Росію нервувати. Для прикордонних військ, секретних служб, військових, а також для населення РФ успіх українців був «неприємним сюрпризом».

Нагадаємо, що, за даними The Washington Post, цього місяця Україна та Росія мали відправити делегації у Доху, столицю Катару, для переговорів про укладення історичної угоди, яка б припинила удари по об’єктах енергетики з обох сторін. Однак перемовини були зірвані через несподіване вторгнення України в Курську область РФ.

До слова, на Заході припинилися розмови про припинення вогню та переговори між Україною та РФ. Це сталося через наступ ЗСУ на Курську область.

Раніше повідомлялося, що на підконтрольній Україні території Курської області було створено військову комендатуру. За словами Сирського, ЗСУ взяли під контроль 82 населені пункти, просунулись на 35 км і контролюють понад тисячу квадратних кілометрів території РФ. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: