Шойгу заявив, що Росія не піде на переговори, доки ЗСУ залишаються на Курщині

Шойгу заявив, що Росія не піде на переговори, доки ЗСУ залишаються на Курщині
Секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу зробив чергову заяву щодо переговорів з Україною
фото з відкритих джерел

Шойгу заявив. що під час операції у Курській області «ЗСУ ставили за мету захопити атомну станцію»

Секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу заявив, що переговори з Україною неможливі доти, доки ЗСУ залишаються на російській території. Його заяву цитують росЗМІ.

«До тих пір, поки ми не викинемо їх з нашої території, ми, звичайно ж, про жодні переговори з ними не говоритимемо», – сказав він. 

Також Шойгу заявив. що під час операції у Курській області «ЗСУ ставили за мету захопити атомну станцію, але їм це не вдалося».

Натомість президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News заявив, що Україні не потрібні російські території, а операція на Курщині спрямована на відновлення територіальної цілісності України.  За словами Зеленського, військова операція ЗСУ у Курській області була превентивним ударом. Українське командування застосувало план «А»

За словами президента, Україна знала, що росіяни можуть прорвати кордон у Сумській області, навпроти Курської області. Якби це сталося, Україні б довелося довго зупиняти ворога. Президент додав, що все, що зараз відбувається у Курській області, – це не імпровізація, а чітка операція. Глава держави наголосив, що прорив у Курській області – це лише частина операції.

До слова, під час операції в Курській області РФ Збройні сили України взяли в полон понад 600 росіян. Про це заявив президент Володимир Зеленський. За його словами, серед полонених є офіцери й бойовики Кадирова.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: