Новий пакет допомоги від США та гепатит A на Тернопільщині. Головне за 3 листопада

Новий пакет допомоги від США та гепатит A на Тернопільщині. Головне за 3 листопада
фото з відкритих джерел

Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для України

США оголосили новий пакет допомоги, гепатит A на Тернопільщині, Зеленський підписав закон щодо нацменшин. «Главком» склав добірку новин 3 листопада, щоб ви були в курсі головних подій:

США оголосили новий пакет допомоги

Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для України. До пакета увійдуть озброєння вартістю $125 млн, а також $300 млн для зміцнення протиповітряної оборони України у довгостроковій перспективі. Пакет передбачає постачання зброї з арсеналів Пентагону.

Зброя вітчизняного виробництва потраплятиме на фронт швидше

Зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше. З 1 листопада Міністерство оборони України суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї в ЗСУ.

Як зазначається, на період війни спростили виробничий цикл і процес випробувань. Тепер сам виробник визначатиме, за якими технічними параметрами він здаватиме замовнику продукцію. Військові лише погоджують перелік параметрів (раніше – військові прописували в технічних умовах значний перелік цих параметрів).

Нардеп Ніколаєнко збив на смерть 18-річну дівчину

Водій автомобіля Mercedes-Benz GLE, народний депутат від «Батьківщини» Андрій Ніколаєнко на Житомирщині збив на смерть 18-річну дівчину

Правоохоронці повідомили, що водій автомобіля, рухаючись на трасі Київ – Чоп в с. Березівці Житомирського району у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху, здійснив наїзд на пішохода. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події.

У ще одній області виявлено хвору на гепатит А

Гепатит А дібрався і до Тернопільщини. За інформацією Тернопільського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України сьогодні у жительки однієї з громад Тернопільщини лабораторно підтверджено вірусний гепатит А. Наразі триває епідеміологічне розслідування.

Зеленський призначив нового командувача ССО

Президент України Володимир Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Посаду обійняв Сергій Лупанчук. Про це йдеться в указі №728/2023 на сайті Офісу президента.

Сили спеціальних операцій – це окремий рід сил у складі ЗСУ, до складу якого входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Вони комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки, прямих акцій та військової підтримки та виконують складні, небезпечні, а інколи й політично чутливі операції, які проводить командування ССО.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: