Російська атака у День миру: на Львівщині й Рівненщині є влучання, у Черкасах зруйновано готель

Російська атака у День миру: на Львівщині й Рівненщині є влучання, у Черкасах зруйновано готель
Ворог обстріляв Черкаси: уламки впали у центрі міста
фото: t.me/cherkaskaODA

У столиці уламки ворожих ракет влучили у житловий будинок

У Черкасах унаслідок ракетного удару зруйнована будівля готелю, у Києві та області виникли пожежі через падіння уламків ракет, є влучання у Львівській та Рівненській областях. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Главком» зібрав головне станом на 12.00:

Черкаси

Унаслідок ракетного удару знищено готель – виникла пожежа, а також загоряння торговельних павільйонів на ринку. Постраждало 10 осіб. 

У Черкасах триває рятувальна операція внаслідок удару російських ракет – під завалами зруйнованої будівлі може бути до 29 людей

Київ та область

У столиці в результаті падіння уламків є пошкодження у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському районах. У Дарницькому районі виникли загоряння. Є постраждалі: сім осіб, зокрема дитина.

Наслідки падіння уламків в Дарницькому районі
Наслідки падіння уламків в Дарницькому районі
фото: КМВА

Столичний міський голова Віталій Кличко повідомив, що у Дарницькому районі медики госпіталізували 18-річну дівчину та 9-річну дитину (дівчинку). Уламки влучили в будинок поруч з об'єктом інфраструктури. Крім того, сталася пожежа на СТО. Також загорілися дві автівки. Вибиті вікна у двоповерховому будинку поруч. Постраждав заклад профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає.

Уламок російської ракети в одному з районів Києва
Уламок російської ракети в одному з районів Києва
фото: Суспільне

У Київській області внаслідок ракетної атаки Російської Федерації під ранок 21 вересня дістав поранення мирний житель, пошкоджено лікарню та будинки.

Харків

У результаті атаки зруйновано складську будівлю. Постраждало троє осіб.

Херсон

Також ворог атакував Херсон. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитку, коли люди ще спали. Станом на цю годину відомо про трьох загиблих мирних жителів.

Рівне

У Рівному є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Обійшлося без загиблих та постраждалих.

Частина Рівненського району без електроенергії. Активно працюють над відновленням бригади Рівнеобленерго.

Львівщина

У Львівській області ворог завдав удар по промисловій зоні, є руйнування та загоряння. У Дрогобич влучили три російські ракети, повідомив голова Львівської ОВА. Дві у промисловий обʼєкт, а одна – у приватний двоповерховий склад. Наразі даних про загиблих та постраждалих немає.

До слова, 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру. Це свято є символом надії та співчуття для мільйонів людей у всьому світі, які прагнуть завершення воєнних конфліктів та створення світу без війн. Особливо це відчуття нині актуальне для нас – українців. Цей день – не лише символічна дата, але й важливе нагадування світу про те, що в нашій країні триває жорстока і кривава війна.

Мета Міжнародного дня миру – звернути увагу на необхідність завершення війн та конфліктів, а також підкреслити важливість мирних переговорів, дипломатії та толерантності.

Нагадаємо, на світанку 21 вересня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога через ракетну небезпеку.

Під час повітряної тривоги у Харкові пролунала серія вибухів. Згодом місцева влада повідомила про щонайменше шість прильотів.

Крім того, у Києві гриміли вибухи. Росія завдала чергового ракетного удару по столиці. У небі над містом та його околицями сили протиповітряної оборони знищили 20 ворожих цілей.

Зауважимо, триває 575-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Російські окупанти продовжують ігнорувати міжнародне гуманітарне право, здійснюють обстріли не лише позицій українських військ, а й цивільної інфраструктури населених пунктів, тероризуючи мирних жителів. З початку поточної доби російські окупанти завдали масованого ракетного удару по цивільній інфраструктурі низки областей нашої держави. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Читайте також: Пожежі, пошкодження газової труби та постраждалі: що відомо про ракетну атаку на столицю (фото)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: