Соратник Путіна закликає «приєднати» Казахстан до Росії

Соратник Путіна закликає «приєднати» Казахстан до Росії

«Єдинорос» Султан Хамзаєв почав свій допис зі слів «Центральна Азія – російська земля»

фото: facebook.com/sultan.hamzaev

Депутат звернув увагу, що президент Казахстану всі свої заяви робить російською мовою

Депутат Державної думи Російської Федерації від путінської партії «Єдина Росія» Султан Хамзаєв виступив за проведення референдуму про «возз'єднання Казахстану з історичною батьківщиною – Росією». Про це «єдинорос» написав у соцмережах.

«Центральна Азія - це російська земля! У мережі йде обговорення можливого возз'єднання Казахстану з Росією. Особисто моя позиція, як громадянина Російської Федерації, незалежно від політики і посад. Підтримую проведення референдуму в Казахстані про возз'єднання Казахстану з історичною батьківщиною – Росією», – написав Хамзаєв у Facebook.

Депутат звернув увагу, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв «всі свої заяви робить російською мовою». Свою ініціативу Хамзаєв вважає «хорошим проявом справжньої демократії».

Бійсултан Султанбієвич Хамзаєв (відоміший як Султан Хамзаєв) народився у місті Хасавюрт, Дагестанська АРСР. Російський політичний діяч, депутат Державної думи від партії «Єдина Росія» (з 2021 року). Є нащадком кумицького князя Хасава, засновника Хасавюрта. За національністю - кумик.

Тим часом глава казахської діаспори в Москві назвав введення військ у Казахстан окупацією.

Раніше стал овідомо, що літаки військово-транспортної авіації повітряно-космічних сил Росії розпочали перекидання до Казахстану своєї частини «миротворчого контингенту».

Зазначається, що рада колективної безпеки ОДКБ ухвалила рішення щодо направлення колективних миротворчих сил до Республіки Казахстан «із метою стабілізації та нормалізації ситуації в країні».

Увечері 5 січня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що рада колективної безпеки Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) ухвалила рішення направити колективні миротворчі сили до Казахстану.

Рішення прийнято у зв'язку зі зверненням президента Казахстану і «зважаючи на загрозу національній безпеці і суверенітету, викликаної в тому числі втручанням ззовні».

Нагадаємо, 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що звернувся до глав країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою в подоланні масових протестів. Токаєв назвав протести актом агресії.

Токаєв повідомив, що проситиме РФ та Білорусь ввести війська в Казахстан.

Також президент Казахстану оголосив надзвичайний стан по всій країні.

Напередодні уряд Казахстану пішов у відставку, але протестувальникам цього мало.

5 січня у великих містах Казахстану почала активна фаза протестів. Тисячі казахів штурмували резиденцію президента в Алмати, а у столиці оголосили надзвичайний стан. Згодом протестувальники все ж захопили резиденцію президента Казахстану в Алмати.

За кілька годин до цього мітингувальники в Алмати прорвали кордон силовиків та штурмували мерію.

Згодом казахські силовики почали стріляти по демонстрантах, є жертви – ЗМІ. Крім того, Алмати перетворилися на пекло: у місті пожежі, вибухи й стрілянина (відео).

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Казахстану. Тим, хто вже перебуває на території країни, радять не брати участь у протестах


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: