Із окупованого Донбасу масово тікають місцеві жителі – правозахисники

Із окупованого Донбасу масово тікають місцеві жителі – правозахисники
Місцеві жителі виїжджають з ОРДЛО в основному на територію РФ
фото з відкритих джерел

Жителі ОРДЛО вирішили сховатись від війни у Путіна?

Із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей масово виїжджають місцеві жителі на тлі загострення ситуації з можливим відновленням бойових дій і російської агресії. При цьому, вони виїжджають в основному на територію РФ, повідомляє Східна правозахисна група.

Виїжджають в основному жителі населених пунктів близько розташованих до лінії розмежування військового конфлікту.

«Місцеві жителі виїжджають з ОРДЛО в основному на територію РФ, тому що багато трудових мігрантів працюють в РФ і намагаються забрати з собою свої сім'ї, тому що побоюються відновлення війни», – повідомили правозахисники.

«Також причини виїзду обумовлені продовженням не виплати заробітної плати на території ОРДЛО. Про це ми напишемо окремо», – йдеться у повідомленні.

Напередодні глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що Росія підготувала плани агресивних дій проти України та пригрозив Москві жорсткими санкціями. Блінкен заявив, що країни НАТО мають бути готовими до будь-якого розвитку ситуації.

Заступниця Блінкена Вікторія Нуланд визнала: переговори щодо Донбасу зайшли в глухий кут.

До слова, глава Держдепу Блінкен зустрінеться у Стокгольмі з Кулебою та Лавровим.

Як відомо, Лавров, країна якого вкрала Крим та Донбас, вважає, що Україна нахабніє.

Нагадаємо, Російська Федерація розцінює появу новітніх озброєнь в Україні як «червоні лінії». Якщо РФ побачить в них загрозу для себе, то залишає за собою право на дії у відповідь, заявив Путін.

Раніше глава МЗС Дмитро Кулеба попередив Путіна: напад на Україну надто дорогого коштуватиме РФ.

До слова, США готуються до «непередбачуваних обставин» через війська РФ біля кордону України. Нагадаємо, сенатори США хочуть збільшити військову допомогу Україні до $350 млн.

Раніше Кремль сказав, коли нападе на Україну. Також експерт розповів, чому навколо нашої країни неспокійно і чого хоче Путін.

Як відомо, РФ за місяць перекинула на Донбас вісім вагонів боєприпасів та різноманітне озброєння.

Раніше Кремль назвав ситуацію на Донбасі «дуже і дуже тривожною». Через це Канада розглядає варіанти додаткової військової допомоги Україні.

Також стало відомо, чи готова Росія до нападу на Україну: думка генерала.

2 листопада американські видання The Washington Post та Politico оприлюднили супутникові знімки скупчення російських військ у прикордонних районах. У Кремлі заявили, що не коментуватимуть переміщення військ, оскільки воно стосується внутрішніх справ держави, а самі знімки назвали зробленими на кордоні Білорусі та РФ.

Тим часом Захід збентежений: Росія перекидає танки до українського кордону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: